Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade räkor med het dipp

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Hett och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med dippen. Rör ut honungen eller sockret i vattnet. Blanda i fisksås, pressad vitlök och hackad chili. Låt såsen stå och dra i kylen.
  2. Tina skaldjuren om de är frysta. Skala dem. Trä upp två och två på små blötlagda träspett. Använd gärna dubbla spett så snurrar det inte runt. Pensla med lite olja och salta. Grilla räkorna eller kräftstjärtarna tills de är precis genomstekta. De ska bara bli varma.
  3. Dippa skaldjuren i såsen. Servera som en liten förrätt i väntan på att den övriga maten ska bli färdig vid grillen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.