Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönpepparkryddad vildand

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Gillar ni and så är detta receptet för dej.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela fågeln i portionsbitar och lägg bitarna i en ugnsfast form.
  2. Skala lök och vitlök. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Lägg lök, vitlök, persilja, lagerblad, timjan, grönpeppar, konjak och vin i formen. Blanda ordentligt så att fågelbitarna blir täckta av marinaden. Låt stå i ca 4 timmar i rumstemperatur. Vänd fågelbitarna några gånger.
  3. Ta upp fågelbitarna och torka av dem med hushållspapper så att de blir torra. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i fågelköttet och stek i ca 10-15 minuter. Häll i marinaden och champinjonerna. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka på låg temperatur i ca 1-1½ timme eller tills köttet är mört och färdigkokt. Smaka av med salt. Servera rätten med kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.