Gillar ni and så är detta receptet för dej.
Instruktioner
- Dela fågeln i portionsbitar och lägg bitarna i en ugnsfast form.
- Skala lök och vitlök. Grovhacka löken och finhacka vitlöken. Lägg lök, vitlök, persilja, lagerblad, timjan, grönpeppar, konjak och vin i formen. Blanda ordentligt så att fågelbitarna blir täckta av marinaden. Låt stå i ca 4 timmar i rumstemperatur. Vänd fågelbitarna några gånger.
- Ta upp fågelbitarna och torka av dem med hushållspapper så att de blir torra. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i fågelköttet och stek i ca 10-15 minuter. Häll i marinaden och champinjonerna. Sänk värmen och lägg på ett lock. Koka på låg temperatur i ca 1-1½ timme eller tills köttet är mört och färdigkokt. Smaka av med salt. Servera rätten med kokt potatis.
Publicerat den
16 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar