Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guldgul morotssoppa från Glimåkra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar soppa som jag fick smaka när jag gick på folkhögskola i Glimåkra. Perfekt för ruskiga höstdagar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs morötter och lök i oljan, strö över mjölet. Tillsätt buljong och låt koka 15-20 minuter.
  2. Hacka kryddorna grovt - snåla inte på persiljan och gräslöken! Körvel och basilika kan du smaka av med på slutet.
  3. Tillsätt creme fraiche och kryddor till soppan och låt den koka upp igen innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.