Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Härlig potatissallad utan kladdiga mejerier

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Hade kalas i helgen och tänkte först göra en kladdig pastasallad som tillbehör till resterande grillmaten. Men så kom jag att tänka på kollegans smarriga potatissallads-tips och körde på det. Succe, alla tyckte det var jättegott - och lite annorlunda - utan att bli konstigt.

Ingredienser

Instruktioner

Skala potatisen och dela den inte, det ska vara hela små potatisar. Koka med lite saltat vatten. Hacka eller skär purjon i slantar. Jag la min i vatten över natten förut men det ska inte behövas. När potatisen är klar kan du låta den svalna en aning men lägg därefter i purjon, hyvla osten över detta, krossa/pressa vitlöksklyftan däri och ringla slutligen över oljan och smula över ett par nypor flingsalt. Rör försiktigt runt detta så det blandas väl (osten smälter lite, mmmm). Lägg över i en fin skål och servera tex till grillat eller stekt kött. Färska tomater passar bra att servera som tillbehör.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.