Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallonmoussetårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här är en tårta som passar när man är sugen på fräscha och uppfriskande smaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och tillsätt det till äggblandningen. Rör alltsammans till en smet.
  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan kallna i formen.
  4. Tina hallonen och sila dem genom en finmaskig sil. Var noggrann så att du får med så mycket som möjligt utom kärnorna. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter.
  5. Koka upp socker och vatten och låt det svalna något. Smält de lätt urkramade gelatinbladen i sockerlagen. Tillsätt hallonpurén och blanda om.
  6. Vispa grädde och vaniljsocker. Tillsätt först någon deciliter av den vispade grädden till hallonpurén och rör sedan ner resten av grädden.
  7. Häll moussen i formen med chokladbottnen. Ställ tårtan i kylen i ca 4 timmar. Garnera tårtan med hallon och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.