Det här är en tårta som passar när man är sugen på fräscha och uppfriskande smaker.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rör smör och socker poröst i en bunke. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver i en skål och tillsätt det till äggblandningen. Rör alltsammans till en smet.
- Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kakan kallna i formen.
- Tina hallonen och sila dem genom en finmaskig sil. Var noggrann så att du får med så mycket som möjligt utom kärnorna. Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 10 minuter.
- Koka upp socker och vatten och låt det svalna något. Smält de lätt urkramade gelatinbladen i sockerlagen. Tillsätt hallonpurén och blanda om.
- Vispa grädde och vaniljsocker. Tillsätt först någon deciliter av den vispade grädden till hallonpurén och rör sedan ner resten av grädden.
- Häll moussen i formen med chokladbottnen. Ställ tårtan i kylen i ca 4 timmar. Garnera tårtan med hallon och sikta över florsocker.
Publicerat den
25 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar