Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halloweenmuffins med apelsinjuice

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Apelsinjuice är en av huvudingredienserna både i degen och glasyren, så muffinsen är både vackra och hälsosamma! Den vackra brandgula apelsinglasyren är fantastisk till Halloweendekorationer, som kan pyntas med färgade sockerkulor, figurer osv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 180 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  2. Rör smör och socker vitt och luftigt. Tillsätt äggen ett åt gången, och rör om väl efter vart ägg.
  3. Blanda apelsin- och citronsaft med så mycket vatten, att du har 1 2/3 dl. Tillsätt de torra ingredienserna växelvis med vätskan, och rör ner det rivna apelsinskalet. Rör degen slät och rör ev. i karamellfärg.
  4. Fyll muffinsplåtens fördjupningar till ca 2/3 med deg. Grädda muffinsen i ca 25 minuter eller tills en tandsticka känns torr då du sticker den i kakans mitt. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt dem kallna helt innan du tar upp dem.
  5. Apelsinglasyren: Blanda socker och Maizena i en gryta över svag värme. Tillsätt citrussaft lite åt gången, rör tills allt är väl blandat. Tillsätt salt och smör, och låt blandningen koka upp medan du hela tiden rör tills glasyren blir tjock och slät. Ta då grytan från värmen, och låt den kallna. Rör ner karamellfärg, och glasera de kalla muffinsen. Pynta med Halloweenfärger- och figurer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.