Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hamburgare som luras

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Luras? Ja, för ingen jag bjudit på dom här hamburgarna har ens misstänkt att dom inte innehåller ett gram köttfärs. Receptet är en lätt modifierad version av Alison Holsts originalrecept. Hon är sedan 30 år Nya Zeelands kombinerade svar på Tina Nordström, Ria Wägner och Anna Bergström.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka först linserna med lagerbladen, men utan salt, i ca 35 minuter. Under tiden: hacka och sautera löken tillsammans med den pressade vitlöken i en stekpanna. Blanda sedan i persiljan och de torkade örterna, salt och peppar.
  2. Häll av ev överblivet kokvatten av linserna. Lägg linser och lökblandningen i en matberedare och tillsätt alla övriga ingredienser. Kör till en jämn smet. Det gör inget om den är lite lös.
  3. Klicka ut den i en stekpanna och forma till hamburgare. Stek några minuter på varje sida. Avnjut som "vanliga" hamburgare med sallad, tomat, senap, ketchup, dressing eller varför inte den nyzeeländska varianten med några skivor rödbetor.

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • jonass 22 september 2009

    Den ser väldigt god ut! Bra bild!

  • Tutish 13 maj 2010

    Mycket goda.:-) de inte bara ser goda ut;-) rekommenderas till ALLA. En klar 5:a.:-)

  • _Alexandra_ 7 februari 2011

    Goda och höll ihop bra!

  • amoen 9 mars 2012

    Mycket goda, speciellt med en skiva rödbeta till. Blir många, fryser in dem, kanonbra att kunna ta fram och värma snabbt.

  • sarvin1 27 april 2012

    Mycket goda,Tack tack

  • HHag 6 maj 2012

    Testade dessa, kanongoda! Kryddorna tillsammans med soyan och tomatpuren gjorde att smaken blev fyllig och nästan lite "köttig". Riktigt trevlig konsistens också, inte lika mjuka och degiga som exempelvis kikärtsbiffar. Tack!

  • Ot99 18 maj 2012

    Bäst! Provar för andra gången och har i lite flytande rök,få se hur det blir.

  • islgu 16 juli 2012

    Kanon!

  • Saris81 17 december 2012

    WOW! vad goda burgare!! sitter och mumsar i mej en nu med creme fraich och citronpeppar :)

  • nosserpzamoht 31 maj 2016

    Suveräna burgare. En hel del ingredienser men absolut värt pysslet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.