Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hasselnötskola med lemoncurdtopping

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Knaprig hasselnötskola och frisk lemoncurd, vilken strålande kombination! Denna skall jag göra och ta med mig till årets lussefest. Hemmagjort godis är alltid en uppskattad present.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då, tills smeten håller kulprovet (kulprovet innebär att du gör ett test genom att droppa lite smet i ett glas kallt vatten; om smeten stelnar är kolan klar). Använd annars gärna en digital kökstermometer och koka kolan tills temperaturen är 125 grader.
  2. Blanda de hackade hasselnötterna när kolan är färdigkokt. Häll upp smeten i en lätt oljad form som är 20x20 cm och låt svalna.
  3. Blanda gelatinpulver och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter. Värm under tiden upp lemoncurden i en tjockbottnad kastrull på mycket svag värme. Rör ut gelatinet i lite av den upphettade lemoncurden och rör sedan ut detta med resten av den heta curden. Låt svalna något och bred sedan ut curden jämt över kolan. Låt stelna i kylskåp.
  4. Klipp eller skär kolan i portionsbitar och förvara i burk med lock i frys eller kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.