Dessa härliga konfektbitar har en smakrik chokladbotten, hasselnötskola och god chokladtopping. De är helt enkelt små lyxbitar (och kaloribomber) som alla gottegrisar måste testa!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner kakao och socker. Ta kastrullen från värmen och rör ner de uppvispade äggen. Blanda till sist ner mjölet.
- Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 20 minuter och låt den svalna.
- Gör nötkolan: Smält smöret och häll i den kondenserade mjölken, sirap och socker. Koka upp blandningen. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter eller tills den har fått en mörk karamellfärg. Rör kontinuerligt i kastrullen, vakta så att inte kolan bränns vid.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner hasselnötterna. Häll nötkolan över den avsvalnade chokladbottnen. Låt nötkolan svalna.
- Gör chokladtoppingen: Smält chokladen på svag värme i en kastrull. Rör ner smöret när chokladen har smält.
- Bred chokladtoppingen över den kalla nötkolan. Ställ in kakan i kylen och låt den bli kall innan den skärs i bitar.
- Med smak av lakrits:
Lakrits och choklad är en mycket god kombination i bakverk. Lakritspulver kan du köpa i välsorterade kryddbutiker. Tillsätt gärna 2 msk lakritspulver i smeten till chokladbottnen. Följ för övrigt grundreceptet.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar