Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och nötkolabitar i liten långpanna

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Dessa härliga konfektbitar har en smakrik chokladbotten, hasselnötskola och god chokladtopping. De är helt enkelt små lyxbitar (och kaloribomber) som alla gottegrisar måste testa!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form, ca 20x30 cm, och lägg i ett bakplåtspapper.
  2. Smält smöret i en kastrull på svag värme. Rör ner kakao och socker. Ta kastrullen från värmen och rör ner de uppvispade äggen. Blanda till sist ner mjölet.
  3. Häll smeten i formen och jämna till ytan. Grädda ca 20 minuter och låt den svalna.
  4. Gör nötkolan: Smält smöret och häll i den kondenserade mjölken, sirap och socker. Koka upp blandningen. Sänk värmen och låt sjuda ca 15 minuter eller tills den har fått en mörk karamellfärg. Rör kontinuerligt i kastrullen, vakta så att inte kolan bränns vid.
  5. Ta kastrullen från värmen och rör ner hasselnötterna. Häll nötkolan över den avsvalnade chokladbottnen. Låt nötkolan svalna.
  6. Gör chokladtoppingen: Smält chokladen på svag värme i en kastrull. Rör ner smöret när chokladen har smält.
  7. Bred chokladtoppingen över den kalla nötkolan. Ställ in kakan i kylen och låt den bli kall innan den skärs i bitar.
  8. Med smak av lakrits: Lakrits och choklad är en mycket god kombination i bakverk. Lakritspulver kan du köpa i välsorterade kryddbutiker. Tillsätt gärna 2 msk lakritspulver i smeten till chokladbottnen. Följ för övrigt grundreceptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.