Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Helstekt entrecôte

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Skär ned grovt fett till ett par millimeter runt köttet. Krydda med salt och peppar och lägg köttet på ett galler i en långpanna. Stick in en stektermometer i köttet. Stek i 150° värme i ugnen. Späd med lite vatten i långpannan då och då under stekningen. Koka upp smålökarna hastigt i vatten i en kastrull och låt steka med i långpannan. Tag ut steken när termometern visar 58° och låt den vila 30 minuter medan du gör såsen. Koka upp skyn från långpannan i en kastrull och smaka av med salt och peppar. Tranchera köttet efter hand vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.