Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad Pasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Roligare att göra det själv

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Pasta: Arbeta gärna på en marmorbänk om du har tillgång till en sådan.
  2. 2. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Knäck ned äggen i hålet och tillsätt olja och salt.
  3. 3. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.
  4. 4. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.
  5. 5. Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
  6. 6. Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
  7. 7. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.