- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Roligare att göra det själv
Instruktioner
- 1. Pasta: Arbeta gärna på en marmorbänk om du har tillgång till en sådan.
- 2. Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Knäck ned äggen i hålet och tillsätt olja och salt.
- 3. Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.
- 4. Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.
- 5. Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg. Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.
- 6. Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en mycket tunn kaka. Skär eller sporra till olika former.
- 7. Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.
Publicerat den
27 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar