Rustik och kryddstark pastarätt med få ingredienser. Den som har bråttom hoppar över de sprödfriterade basilikabladen och dekorerar med valfria färska örter.
Instruktioner
- Skala och skär löken i skivor. Skär korvarna i tjocka sneda skivor. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och låt löken mjukna utan att ta färg. Lägg ner korvskivorna och stek dem i cirka 5 minuter. Häll av eventuellt överflödigt fett från stekpannan.
- Tillsätt de krossade tomaterna och sambal oelek. Sjud såsen i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.
- Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
- Smaka av såsen med salt och eventuellt lite mer chilikrydda och vänd ner oliverna precis innan såsen ska serveras.
- Hetta under tiden upp lite olja i en liten kastrull.
Fritera basilikabladen hastigt i omgångar och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Blanda den väl avrunna pastan med sås och friterad basilika.
Publicerat den
28 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar