Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het oliv- och chorizopasta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rustik och kryddstark pastarätt med få ingredienser. Den som har bråttom hoppar över de sprödfriterade basilikabladen och dekorerar med valfria färska örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i skivor. Skär korvarna i tjocka sneda skivor. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna och låt löken mjukna utan att ta färg. Lägg ner korvskivorna och stek dem i cirka 5 minuter. Häll av eventuellt överflödigt fett från stekpannan.
  2. Tillsätt de krossade tomaterna och sambal oelek. Sjud såsen i cirka 10 minuter tills den tjocknar något.
  3. Koka under tiden pastan enligt anvisning på paketet.
  4. Smaka av såsen med salt och eventuellt lite mer chilikrydda och vänd ner oliverna precis innan såsen ska serveras.
  5. Hetta under tiden upp lite olja i en liten kastrull. Fritera basilikabladen hastigt i omgångar och låt dem rinna av på hushållspapper.
  6. Blanda den väl avrunna pastan med sås och friterad basilika.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.