Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het skaldjurspasta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Denna rätt kom vi på en kväll när vi var sugna på något med lite bett i. Detta är ingenting för dem som inte klarar av lite hetta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skiva rödlök och chili. Sedan finhackar ni ingefära och vitlök. Fräs rödlök, chili och ingefära i olivolja. När det har fått lite färg lägg i vitlöken, fräs i någon minut. Lägg därefter i körsbärstomater häll i det vita vinet. Låt detta koka ihop tills körsbärstomaterna har kokat sönder och såsen har tjocknat.
  2. Koka upp pastan enligt anvisning på förpackningen med lite olivolja och salt. Koka pastan all dente (tuggmotstånd) och häll pastan i ett durkslag.
  3. Krydda såsen med salt, socker och fonden efter smak. Är såsen för stark häll då i lite mer vin. Kom ihåg att allt är en smaksak. Vissa föredrar mer smak av vin än fond.
  4. Lägg i räkor, kräftstjärtar och pasta i såsen, rör runt.
  5. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.