Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heta räkor med kokoskräm

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Jätte Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tag fram två skålar. Blanda sambal oelek, några nypor flingsalt och en dutt vitpeppar i en skål.
  2. Blanda rapsolja, några nypor flingsalt och en dutt vitpeppar i den andra skålen. Finmal saffran i en mortel och häll i skålen.
  3. Skala räkorna och dela upp dem i de två skålarna, rör om. Ställ in marinaderna i kylskåpet.
  4. Ta fram en bunke/skål till kokoskrämen. Häll i grädden och vispa hårt.
  5. Häll kokospulvret i grädden och rör om.
  6. Smaka av med lite socker för att få bort smaken av grädde. Ställ in kokoskrämen i kylen.
  7. Vid servering, använd en gaffel för att snyggt stapla de marinerade räkorna på varandra i var sin hög. Försök att få så lite som möjligt av marinaden med på tallriken.
  8. Till sist, klicka snyggt ut kokoskrämen med en matsked på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.