Har man tur och hittar mycket hjortron kanske detta recept kan vara något .
Instruktioner
- Vispa socker och ägg pösigt. Blanda det smälta smöret med mjölken och låt svalna något. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke.
- Sikta ner mjölblandningen i ägg/sockersmeten och rör sedan i smöret.
- Tina inte ev frysta hjortron. Blanda ner hjortron och chokladbitar i smeten, du kan även börja med att fylla i formarna med smet och därefter ploppa i hjortron och choklad i varje muffins.
- Fördela smeten jämnt i muffinsformar och grädda i ugn 175 grader ca 10 - 15 minuter, tills muffinsarna inte längre är kladdiga i mitten vid stick med provsticka.
- Låt stå på plåt i 2 - 3 minuter och svalna, flytta sedan över muffinsen till ett bakgaller och låt svalna helt under bakduk.
- Tips! Du kan lägga en liten bit choklad på varje muffins när de kommer ut ur ugnen och ev låta smälta det smälta på eftrvärmen i ugnen. Annars är det gott att smälta blockchoklad i efterhand och ringla över.
Publicerat den
21 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar