Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungs- och vitlöksstek

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

I denna mustiga rätt gnids steken in med honung och vitlök, och tillagas sedan i en gryta med potatis och morötter. Steken serveras med en ljuvlig tomatsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan på medelvärme i en gjutjärnsgryta. Gnid in köttet med honung och därefter den pressade vitlöken. Bryn steken väl på båda sidor, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt buljong och 2 dl vatten. Koka upp. Sänk värmen och låt sjuda cirka en timma på svag värme.
  3. Skrubba potatisen. Vänd köttet och lägg potatis, morötter och timjankvistar i grytan. Lägg på locket och låt alltihop sjuda ytterligare 45-55 minuter.
  4. Blanda smöret och mjölet ordentligt med hjälp av en gaffel. Forma till en boll. Ta upp köttet, potatisen och morötterna med en hålslev och lägg över på ett djupt fat. Behåll 6 dl av vätskan i grytan, släng resten.
  5. Vispa ner smörbollen i buljongen och koka upp under vispning tills såsen har tjocknat. Rör ner tomaterna. Koka upp och låt sjuda två minuter. Smaka av med salt, svartpeppar, socker och vinäger. Häll häften av såsen över steken. Resten av såsen serveras bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.