Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Honungsmousse med drottningbär

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Förbered den här goda desserten minst 3 timmar före servering.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll bären i en kastrull och tillsätt sockret. Koka upp så att sockret smälter. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt rom. Låt kallna.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden fast. Blanda filmjölk och honung. Lyft upp gelatinbladen, krama ur och smält dem i en liten kastrull eller i mikron. Häll litet av filmjölken på gelatinet och rör om. Blanda ned det i resten av filmjölken och vänd försiktigt ned grädden.
  3. Fördela moussen i glas och toppa med bär. Ställ kallt ca 3 timmar. Servera ev kex eller rån till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.