Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hovmästarkassler med wasabimos

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kassler som gratineras i ugn med en sås på hovmästarsås och grädde. Serveras med ett lite starkare potatismos.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka skalad potatis i saltat vatten tills den är färdig. Häll av vattnet och pressa genom purépress eller mosa med potatisstöt. Tillsätt under omrörning smöret och mjölken, lite i taget, till önskad konsistens. Krydda med salt och peppar. Smaka av med wasabipastan, börja med 1 msk och ta i mer beroende på hur stark smak du vill ha!
  2. Skär kasslern i ½ cm skivor och lägg omlott i ugnsfast form. Vispa grädden och rör ner hovmästarsåsen. Bred över kasslerskivorna. Skär paprikan i ringar. Ta en paprikaring/port. och trä igenom några sparris i varje. Lägg på kasslern/hovmästargrädden. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 minuter.

Kommentarer (1)

  • thoorbear 8 maj 2008

    Kryddade potatismoset lite mer och hade i rejält med Wasabi, ungefär en halv tub, eller 3-4 msk. Mycket annorlunda smaksensation som jag rekommenderar!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.