Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ikas nougatrutor

 
Skriv ut

Underbara kakor. Snabbt och smidigt bakar du dem i en långpanna. Lite olika monent men de blir väldigt lyxiga och smarriga. Detta recept har jag ärvt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke. Häll i kaffegrädden/gräddmjölken i äggblandningen.
  2. Rör försiktigt i de torra ingredienserna. Häll smeten på bakblåtspappret i långpannan och se till att den är jämnt fördelat. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-8 min (ljusbrun till färgen).
  3. Smält försiktigt nougaten över ett vattenbad. Blanda försiktigt i cornflakes. Bred nougaten över kakan. Ställ kakan kallt så att nougaten stelnar.
  4. Smält de båda chokladsorterna i var sitt vattenbad. Ringla sedan med hjälp av en sked ut först den mörka chokladen sedan den ljusa. Låt kakan stelna igen. Lyft upp kakan ur långpannan med hjälp av smörpappret. Skär med vass så stora rutor du önskar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.