Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad fläskfilé med tomatröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig fläskfilé gömmer sig runt ett gott hölje!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Kalva ut dem något. Putsa fläskfilén och skär den i 4 bitar. Bryn köttet runtom i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och krydda med peppar och riven ingefära. Låt köttet svalna.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Hacka tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolöken fint. Fräs tomater, äpple och purjolök i en stekpanna med 1 msk smör tills purjolöken är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och finhackad basilika. Låt tomatröran svalna.
  4. Lägg en klick tomatröra på varje smördegsplatta. Lägg på en bit fläskfilé och vik ihop till ett paket. "Limma" paketet med uppvispat ägg.
  5. Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och rista några ränder i smördegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
  6. Servera med en sallad och klyftpotatis eller potatisgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.