Saftig fläskfilé gömmer sig runt ett gott hölje!
Instruktioner
- Tina smördegsplattorna enligt anvisning på förpackningen. Kalva ut dem något. Putsa fläskfilén och skär den i 4 bitar. Bryn köttet runtom i en stekpanna med 1 msk smör. Salta och krydda med peppar och riven ingefära. Låt köttet svalna.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Hacka tomaterna. Kärna ur och tärna äpplet. Ansa och strimla purjolöken fint. Fräs tomater, äpple och purjolök i en stekpanna med 1 msk smör tills purjolöken är mjuk. Smaksätt med salt, peppar och finhackad basilika. Låt tomatröran svalna.
- Lägg en klick tomatröra på varje smördegsplatta. Lägg på en bit fläskfilé och vik ihop till ett paket. "Limma" paketet med uppvispat ägg.
- Lägg paketen med skarven ner på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och rista några ränder i smördegen. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Servera med en sallad och klyftpotatis eller potatisgratäng.
Publicerat den
26 december 2013
Liknande recept
Skriv kommentar