Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad paté

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Nu när det blir påsk har jag letat fram morsans gamla recept på paté. Jag tror hon hade fått det från en bruksanvisning på Philips Matmäster eller nån annan matberedare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör först degen. Låt den vila i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Blanda färsen med lök och kryddor. Tillsätt vetemjöl och vinet eller buljongen samt ägg och grädde. Arbeta färsen smidig.
  3. Kavla ut degen och klä en avlång brödform, ca 2 liter, med 3/4 av degen. Degen skall gå upp över kanterna på formen. Häll i färsen och vik över kanterna. Kavla ut den resterande degen till ett lock och lägg överst i formen. Pensla degskarvarna och lockets översida med uppvispat ägg. Gör några hål i locket så att ångan från patén kan komma ut.
  4. Grädda i 175 grader i ca 1 timme.
  5. Låt patén kallna innan den lossas från formen. Den ska inte stjälpas upp. Locket ska vara överst när den ligger på fatet som kan garneras med sallad, svarta oliver och minigurkor

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.