Under det frasiga täcket gömmer sig ett krämigt innehåll av rotfrukter, svamp och ljuvlig ost.
Servera som ensamrätt eller med något proteinrikt.
Instruktioner
- Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen med fingrarna eller i matberedare. Knåda ihop till en klump och låt vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
- Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
- Hetta upp en stekpanna med olja i och stek svampen tills den fått fin stekyta. Lägg svampen och sidan och stek sedan rotfrukterna och löken i 4 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg grönsaker, finhackad timjan, salt, cayennepeppar i en pajform och toppa med skivor av brieosten. Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och häll över grönsakerna.
- Ta fram degen och kavla ut till ett tunt lock och täck pajformen med detta. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 35 minuter.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
21 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar