Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inbakad rotfruktspaj med brieost

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Under det frasiga täcket gömmer sig ett krämigt innehåll av rotfrukter, svamp och ljuvlig ost. Servera som ensamrätt eller med något proteinrikt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman alla ingredienserna till pajdegen med fingrarna eller i matberedare. Knåda ihop till en klump och låt vila i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
  2. Skala och skär rotfrukterna i små bitar. Ansa och skär champinjonerna i kvartar. Skala och skär rödlöken i klyftor.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja i och stek svampen tills den fått fin stekyta. Lägg svampen och sidan och stek sedan rotfrukterna och löken i 4 minuter.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Lägg grönsaker, finhackad timjan, salt, cayennepeppar i en pajform och toppa med skivor av brieosten. Blanda ihop ägg, grädde, mjölk och häll över grönsakerna.
  6. Ta fram degen och kavla ut till ett tunt lock och täck pajformen med detta. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugnen i ca 35 minuter.
  7. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.