Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Indisk lax med raitasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig, indisk lax med behagligt svalkande yoghurtsås, raita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190 grader.
  2. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform med skinnsidan neråt. Blanda garam masala, olja och limesaft i en bunke och gnid in fisken med blandningen.
  3. Raita: Riv gurka och morot grovt. Låt gurkan rinna av. Blanda yoghurt, gurka, morot och mynta. Salta och ställ kallt ca 30 minuter.
  4. Ugnsstek laxen ca 20 minuter tills den är genomstekt.
  5. Servera laxen med kokt ris och raita.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.