Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ingefärskaka med ananas

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Detta är ett väldigt enkelt recept som är utmärkt att ha tillhands när man väntar gäster. Blanda gärna ner hackade nötter i kakan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Placera gallret mitt i ugnen. Smörj en avlång bakform med matfett och täck med ströbröd.
  2. Rör ihop philadelphiaost, matfett och socker till en jämn och porös massa. Tillsätt äggen ett i taget och vispa väl efter varje ägg.
  3. Vispa ner mjölk och ananasjuice i äggblandningen.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och ingefära. Sikta ner mjölblandningen i smeten och vispa till en jämn konsistens.
  5. Om ananasen är färsk så ta bort stammen från mitten. Dela ananasskivorna och lägg dem i botten på formen. Häll smeten i formen.
  6. Baka i ugnen 30 minuter tills kakan är fast. Låt kakan svalna. Gör ananassalsan medan kakan svalnar. Hacka ananasen fint och blanda den med myntan. Servera kakan tillsammans med salsan och eventuellt annan färsk frukt eller bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.