Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Irish coffee parfatit

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En läcker dessert att runda av en god middag med. Whiskyn i parfatien gör att den inte får hård konsistens

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1) Vispa äggulorna med florsocker & farinsocker ljust och pösigt. 2) Rör ut kaffepulvret i 2 msk whisky, rör ner det i äggsmeten 3) Vispa grädde till skum och vänd ner försiktigt i smeten. 4) Vispa äggvitor till hårt skum och vänd ner tillsammans med resten av whiskyn, i omgångar. 5) Häll smeten i en form och täck den med gladpack. Ställ i frysen över natten. 6) Fördela parfaiten i potionsglas, toppa med lite grädde och pulverkaffe, elle chokladkaffebönor.
  2. Servera gärna med en kopp kaffe

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Littlechef 25 juli 2009

    Såna här efterrätter är mycket efterlängtande och vet att det kommer att gå igenom ^^ Ska först testa det på familjen och sen använder jag det säkert på nån Middag, Kanske även bjuda min flickvän på det ^^

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.