Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk choklad- och pinjenötskaka

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här kakan är underbart god. Tänk på att glasyren skall stelna ca 1 timme innan den breds på kakan. Dessutom är det en rätt så mäktig kaka så skär smala bitar av den om den serveras till dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull och tag sedan av plattan. Rör i socker, kakao, vaniljsocker och ägg. Rör i mjölet sist.
  3. Bred ut smeten i en rund, smord och bröad form med löstagbar kant. Grädda i nedre delen av ugnen i 20 minuter.
  4. Gör glasyren under tiden. Koka ihop grädde och smör. Ta kastrullen från plattan. Rör ner hackad blockchoklad och låt den smälta i gräddblandningen. Låt svalna samt halvstelna i kyl ca 1 timme. Bred sedan glasyren över kakan och strö över rostade pinjenötter.
  5. Låt kakan stå kallt före servering. Servera med en klick vispad grädde eller en god vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.