Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk vit chokladpannacotta

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

"Det här smakar och doftar Italien. En dessert som ska avnjutas i små portioner.”

Ingredienser

Instruktioner

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter. Vispa osten mjuk med elvisp. 2. Koka upp grädden. Lägg i gelatinbladen. 3. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält. 4. Låt blandningen svalna. Blanda den med osten och vispa den smidig. 5. Riv det yttersta skalet på en väl tvättad apelsin. Rör ner det tillsammans med pressad apelsin. Smaksätt med socker. Tillsätt pinjenötter. 6. Häll upp pannacottan i portionsskålar eller i glas. Ställ dem i kylen i minst 2 timmar. 7. Servera pannacottan med bär smaksatta med culinary syrup (smaksatt sirap) eller lite florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.