Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Januarigryta med hetta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod gryta som jag tycker är godast dagen efter då den mognat mer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken, skär den skalade potatisen i stora klyftor och skär den urkärnade paprikan i bitar.
  2. Fräs löken mjuk i fett utan att den tar färg. Tillsätt chilipulver och 1/2 dl av vattnet. Rör om och låt vattnet koka in.
  3. Lägg i potatis, paprika, tomaterna med spad, resten av vattnet och smulad buljongtärning. Koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 10-­15 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar, strö över persilja och servera, gärna med bröd och ost till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.