Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbsbakelser

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Bakelser med pepparkaksbotten!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa pepparkakorna i en mixer eller i dubbla fryspåsar med en kavel.
  2. Rör fettet och sockret, tillsätt äggen. Blanda vetemjölet och bakpulvret med pepparkakssmulorna, blanda i degen. Lägg degen i plastfolie, låt ”dra” i kylskåpet i en timme.
  3. Kavla degen på bakplåtspapper, använd vetemjöl för att underlätta utkavlingen.
  4. Plattan bör bli ca. 25x33 cm. Grädda i ugnen i 220 grader ca. 10 minuter. Om ytan börjar bli brun kan du skydda plattan med folie. Låt kallna.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mixa jordgubbarna. Smält smöret och blanda med jordgubbsmixet. Smält vitchokladen i mikron och rör ner i jordgubbssmeten. Rör till sist i jordgubbsflorsockret, rör ordentligt. Om det bildas klumpar kan du värma smeten en aning. Låt svalna tills glasyren tjocknat.
  6. Ta ur 1 dl av glasyren och värm i en kastrull. Krama ur gelatinbladen och rör i den varma glasyren, rör i den övriga glasyren. Bred glasyren på kakan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.