Somriga fruktsmaker på en saftig kakbotten
Instruktioner
- Flädermousse:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten 5 minuter. Vispa äggulor, socker och vaniljfrön pösigt. Koka upp flädersaften i en liten kastrull och smält gelatinbladen i den varma saften.
Vispa grädden.
- Blanda ägg- och sockerkaksskummet med crème fraiche. Rör i flädergelatinet i en tunn stråle så att det inte klumpar sig.
Blanda ner rivet citronskal och den vispade grädden.
Ställ moussen svalt att stelna 4-5 timmar eller över natten.
- Kakan:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner det i smeten och tillsätt grädden samt rivet citronskal.
Smörj en form 20x30 cm, täck med ett tunt lager vetemjöl. Häll smeten i formen och bred ut ett jämt lager.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter.
Prova med sticka om kakan är färdig. Låt kakan svalna helt.
- Ta ut rundlar med kakmått eller skär fyrkanter av kakan. Slå på ½ dl utspädd flädersaft så de blir riktigt saftiga. Spritsa eller skeda på moussen och garnera med mycket jordgubbar.
Publicerat den
25 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar