Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flädermousse med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Underbar mousse som förhöjer smaken på sommarens bär. Ett piggt alternativ till grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten i 5 min.
  2. Vispa grädden hårt. Dela ägget och rör ner gulan i grädden.
  3. Värm saften i en liten kastrull. Ta upp gelatinbladen och smält dem i saften. Rör ner det i gräddblandningen i en tunn stråle. Vispa äggvitan till hårt skum och vänd ner.
  4. Låt moussen stelna i kyl 2–3 timmar.
  5. Rensa och dela jordgubbarna. Ringla över honungen och rör om.
  6. Servera jordgubbarna med moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.