Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbspaj med knäcktäcke

(36 kommentarer)  
Jordgubbspaj med knäcktäcke Jordgubbspaj med knäcktäcke
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Otroligt gott! Går att göra med andra frukter än jordgubbar. Bassalove gjorde flera varianter, en med bara äpplen, en med frysta blåbär och hallon, färska rabarber, och en med jordgubbar. Alla blev kanon. Tack Bassalove

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva jordgubbarna och lägg dem i en rund pajform.
  2. Smält smöret och blanda samman med grädde och sirap.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll gräddblandningen i de torra ingredienserna och blanda till en röra.
  4. Häll över jordgubbarna och in i ugnen ca 45 minuter 150 C.
  5. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (36)

  • Karin50 11 maj 2008

    Den godaste paj jag blivit bjuden på. Tycker inte bilden gör pajen rättvisa.

  • Bassalove 11 maj 2008

    En kanon god paj. Jag gjorde flera varianter, en med bara äpplen, en med frysta blåbär och hallon, färska rabarber, och en med jordgubbar. Alla gick år. Tack för receptet. det kommer att bli fler pajer. Bassalove

  • Ariel 17 maj 2008

    Jättegod paj! Men väldigt söt, nästa gång ska jag minska på sockret så blir den säkert ännu godare. Jag gjorde den med frysta jordgubbar och då blev det mycket extra vätska i pajformen. Pajen blir säkert fastare med färska jordgubbar. Tack för receptet.

  • Egonlock 19 maj 2008

    Jag gjorde pajen med rabarber som jag blandade med lite potatismjöl och socker innan jag hade knäckdegen över. Det var underbart gott tyckte alla. Dom mjuka, syrliga rabarberna mot det söta, knäckiga täcket. Nya favoriten!

  • PinkLadie 1 juni 2008

    Supergod! Klar 5:a... Blev perfekt med styckfrysta jordgubbar som var halvtinade innan jag delade dem!

  • epi 1 juni 2008

    Klart suverät jätte god! Tog slut först på efterättsbordet. Men nästa gång ska jag prova med färska jordgubbar. Frusna har för mgt saft så den blev inte så fin att titta på.

  • Nickegbg 8 juni 2008

    En riktig kanonpaj. Går fort att göra och blir väldigt god.

  • Coala 12 juni 2008

    Gott gotti gott gott

  • alda96 13 juni 2008

    jättegott mmmm superb hur menar du med att bilden inte gör pajen rättvisa karin 50

  • e-kmat 21 juni 2008

    supergod gästerna som vi hade på midsommar blev stormförtjusta i pajen

  • mammis 28 juni 2008

    Fantastiskt god Högsta betyg

  • Heisjo 5 juli 2008

    Gjorde den på färska jordgubbar och hade vaniljsås till. Helt underbart god!! 4 vuxna åt nästan en hel paj........Tackar för detta sommarrecept!

  • anluk 13 juli 2008

    fick den av min syster igår. Helt underbart god!!! Lovar att den kommer göras flera gånger.

  • SEAbjrpn 18 juli 2008

    Denna ska jag prova att göra , gäller att passa på så länge det finns färska kvar.Tack för receptet. Kram SEA

  • salsa 8 september 2008

    Bytte jordgubbar mot äpple och lite kanel och sen det knäckiga täcket ovanpå. Mums så gott.

  • Tingeling13 19 oktober 2008

    Underbart god, jag hade hallon i och blandade lite grovhackad choklad i pajsmeten. Det var mumsigt! 5 poäng från mig.

  • Anntorn 23 mars 2009

    Jättegod, vi har gjort den flera gånger med bara blåbär och alla älskar den!

  • grill 7 juni 2009

    Super god o lätt att tillreda. Jag kommer att göra denna paj många gånger. Full pott från mig. Tack för ett kanon recept

  • lena4 15 juni 2009

    Gjorde denna paj i helgen, jag la i rabarber blandat med jordgubbar och det blev jättebra. Vi åt vaniljvisp till. En klar 5.a från oss alla.

  • SJE 3 juli 2009

    Hur är denna paj att äta kall, på en nicknick tex?

  • gottgris 13 juli 2009

    God paj, ganska söt. Jag hade frysta blåbär o hallon i. Den är smarrig att äta varm med glass till.

  • Lindanemon 6 augusti 2009

    Tack för ett toppenrecept! Har nu gjort denna paj med jordgubbar, blåbär, blåbär/hallon, jordgubbar/rabarber, allt blir lika gott! Fast till de lite "blötare" bären behövs lite potatismjöl, tycker jag. :-)

  • Bubbelbumman 7 augusti 2009

    Tack för detta smarriga recept!!Hade nyss gäster här och de tog om flera gånger, vilket är ett väldans bra betyg, tyckte själv som min sambo att detta va en himla god paj. Vi hade jordgubbar och blåbär i vår-blev najs =) vaniljvisp till va perfa //Jenny

  • leolina 18 januari 2010

    hade nog blitt bättre med färska jordgybbar eller någon annan frukt,frysta jordgubbar va ingen hit,inte här iallafall tyvärr

  • sockertopp 26 mars 2010

    Den här pajen är toppen för oss gottegrisar. Mina arbetskamrater slogs om sista biten. :-)

  • christincarlsson 14 maj 2010

    Denna paj e super god. Jag blandade med rabarber.

  • bettson 24 juli 2010

    Jättegod!

  • knottis 7 augusti 2010

    Löjligt god paj! Jag hade hälften frysta jordgubbar och hälften färska eftersom det är slutet på säsongen och de man köper inte är helt i toppklass. Ska nog ha i lite potatismjöl nästa gång jag har fryst frukt. Gjorde misstaget att smaka på smeten innan jag hällde den över pajen - där försvann nog hälften av pajdegen!!! Tror aldrig jag ätit så god paj!!

  • muppet 7 augusti 2010

    Underbar paj! Är vanligtvis inte ett stort paj-fan men den här var underbar. Använde frysta jordgubbar och pajen försvann på några sekunder. Mums!

  • Maithai 28 augusti 2010

    Mina middagsgäster gav pajen ett gott betyg, personligen förerdrar jag nog en smulpaj istället, gillar den mer krispiga ytan på smuldegen. En trea i betyg från mig. En helt ok paj, men jag saknade det där lilla extra.

  • Gul13 20 september 2010

    Tack för ett jättegott recept. Formen var tom kan jag säga.

  • miranda1 29 maj 2011

    Vilken supersmarrig paj. Hade i ett par deciliter blåbär också. Mycket lyckat!

  • lotta2 9 juli 2011

    Vilken god Paj ! Högsta betyg av mig.

  • Mikaela1985 26 juni 2012

    Kanongod!

  • Gabitta 27 juni 2013

    Åh vad gott :D

  • smalbiggan 1 augusti 2013

    Jättegod! Har även gjort den med blåbär och den är minst lika god. Knäcktäcket är så gott. Tack för receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.