Har man bråttom kavlar man ut denna kaka i en ugnspanna och skär upp den i fyrkanter medan den ännu är varm. Att göra den som tarteletter tar längre tid.
Instruktioner
- Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet, arbeta in vattnet och några korn salt. Arbeta snabbt ihop degen.
- Kavla ut degen mellan smörpapper till ca ½ cm tjocklek. Ta ut runda kakor med ett glas och tryck ner dem i smorda bakelseformar.
- Skölj och ansa jordgubbarna, skär dem i skivor. Lägg dem som taktegel, lite över varandra i formarna. Strö över sockret.
- Grädda tarteletterna ca 15 minuter i 225 grader. Ta ut dem, häll över grädden och sätt in dem ytterligare ca 10 minuter. Låt tarteletterna svalna några minuter, stjälp upp dem försiktigt.
- Bjud tarteletterna pudrade med siktat florsocker.
Publicerat den
20 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar