Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstarteletter

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Har man bråttom kavlar man ut denna kaka i en ugnspanna och skär upp den i fyrkanter medan den ännu är varm. Att göra den som tarteletter tar längre tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman mjöl och matfett på bakbordet, arbeta in vattnet och några korn salt. Arbeta snabbt ihop degen.
  2. Kavla ut degen mellan smörpapper till ca ½ cm tjocklek. Ta ut runda kakor med ett glas och tryck ner dem i smorda bakelseformar.
  3. Skölj och ansa jordgubbarna, skär dem i skivor. Lägg dem som taktegel, lite över varandra i formarna. Strö över sockret.
  4. Grädda tarteletterna ca 15 minuter i 225 grader. Ta ut dem, häll över grädden och sätt in dem ytterligare ca 10 minuter. Låt tarteletterna svalna några minuter, stjälp upp dem försiktigt.
  5. Bjud tarteletterna pudrade med siktat florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.