- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Suveränt god och enkel sommardessert
Instruktioner
- Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.
- Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar
Lägg bollarna i formarna och tryck ut dem med fingrarna.
- Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.
- Grädda formarna i 10 minuter i 225 grader. Låt dem kallna på galler.
- Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull och sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.
- Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverken
- Tips!
Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.
- Smaklig måltid!
Publicerat den
12 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar