Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordgubbstarteletter med vaniljkräm

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Suveränt god och enkel sommardessert

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa samman vetemjöl, mandelmassa, smör och ägg i matberedaren tills det bildas en boll.
  2. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och rulla till en rulle. Dela den i 16 bitar, som rullas till bollar Lägg bollarna i formarna och tryck ut dem med fingrarna.
  3. Sätt formarna på en plåt i kylen, 30 minuter.
  4. Grädda formarna i 10 minuter i 225 grader. Låt dem kallna på galler.
  5. Blanda grädde, mjölk, äggulor, majsstärkelse, snittad vaniljstång och strösocker i en rostfri kastrull och sjud till en tjock kräm under ständig omrörning. Låt kallna i kallt vattenbad.
  6. Ta upp vaniljstången och lägg en klick vaniljkräm i varje tartelett strax före serveringen. Snitta sköljda jordgubbar och garnera bakverken
  7. Tips! Mandelformarna kan göras i förväg och frysas eller förvaras i burk med lock.
  8. Smaklig måltid!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.