Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jordnötssandwich med avokadoglass

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Kombinera grönsaker med sötsaker och få en helt ny dessert. Här är en lite syrlig och alldeles silkeslen glass mellan knapriga jordnötskex. Oemotståndliga och supergoda. Prova!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa alla ingredienser till glassen till en slät puré. Kör smeten i en glassmaskin i ca 20 minuter eller tills den har blivit fast. Lägg glassen i en frysvänlig bunke med lock och frys ner den i minst 2 timmar (glassen håller i 2 veckor.) Ta fram den 10 minuter innan servering.
  2. Kakor: Sätt ugnen på 180 grader.
  3. Sikta ner alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smör och jordnötssmör i en annan skål fluffigt i 3 minuter med en elvisp. Tillsätt båda sockersorterna samt ägget och vispa vidare. Tillsätt mjölk och torrvaror till smörblandningen. När smeten är blandad så vänder du ner de vita chokladknapparna.
  4. Lägg golfbollsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att ha mellanrum emellan. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, de kommer att vara lite fuktiga när du tar ut dem, men de torkar och blir härligt sega när de har svalnat.
  5. Montering: Lägg en rejäl klick glass mellan två kakor och servera som en sandwich.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.