Kombinera grönsaker med sötsaker och få en helt ny dessert. Här är en lite syrlig och alldeles silkeslen glass mellan knapriga jordnötskex. Oemotståndliga och supergoda. Prova!
Instruktioner
- Mixa alla ingredienser till glassen till en slät puré. Kör smeten i en glassmaskin i ca 20 minuter eller tills den har blivit fast. Lägg glassen i en frysvänlig bunke med lock och frys ner den i minst 2 timmar (glassen håller i 2 veckor.) Ta fram den 10 minuter innan servering.
- Kakor:
Sätt ugnen på 180 grader.
- Sikta ner alla torra ingredienser i en skål och ställ den åt sidan. Vispa smör och jordnötssmör i en annan skål fluffigt i 3 minuter med en elvisp. Tillsätt båda sockersorterna samt ägget och vispa vidare. Tillsätt mjölk och torrvaror till smörblandningen. När smeten är blandad så vänder du ner de vita chokladknapparna.
- Lägg golfbollsstora klickar av smeten på en plåt med bakplåtspapper, tänk på att ha mellanrum emellan. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, de kommer att vara lite fuktiga när du tar ut dem, men de torkar och blir härligt sega när de har svalnat.
- Montering:
Lägg en rejäl klick glass mellan två kakor och servera som en sandwich.
Publicerat den
6 oktober 2015
Liknande recept
Skriv kommentar