Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julbröd från Solhaga

 
Skriv ut

Någonting som hela familjen bakar till julen! Receptet var lite på en 'höft' när jag fick det från mormor, men jag har genom åren fått till proportionerna tror jag :) Jättegoda med skinka och senap! Så fort jag gjort årets sats så lägger jag upp en bild!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg havregrynen i mjölken och låt svälla (över natten).
  2. Smält fettet och häll det i blandningen. Lägg i sockret och hjorthornssaltet. Späd med mjölk om det behövs. (Tänk på att det kommer från min mormor!) Blanda i mjölet. Kavla tunt, ta ut runda kakor (ca 12 cm), nagga.
  3. In i ugnen på ca. 200 grader. Ta ut när de fått lite färg.
  4. De ska vara hårda när de svalnat! (Men vissa i familjen gör de lite tjockare så de blir lite mjukare.)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.