Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julstjärnor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Goda kakor

Ingredienser

Instruktioner

Tina smördegen enligt anvisning på paketet. Kavla ut varje platta lite på bredden och lite på längden till ca 8x24 cm. Dela varje platta i 3 fyrkanter, 8x8 cm. Lägg en klick gele på mitten. Gör ett snitt i varje hörn mot mitten. Vik upp varannan flik mot mitten och tryck till lite. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kakorna kallna innan de glaseras med florsocker utrört i lite vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • PaulaPudding 26 december 2010

    De här gjorde min mor till jul. En finsk tradition men då med katrinplommon sylt i mitten. De kan också kallas för julrosor i finland (tror jag). Jag tyckte aldrig om sylten i mitten men degen var ju underbar med florsockret på. Hihi.. Tack. :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.