Spröda småkakor med en mild saffranssmak som passar fint ihop med pistagemandel.
Dessa kakor innehåller inte mycket socker, för de som tänker på det.
Instruktioner
- Skär kallt smör i kuber. Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, potatismjöl, saffran och socker, gärna i matberedare. Tillsätt äggula och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla ut degen på mjölat bakbord till en tunn platta. Ta ut kakor med stjärnformade pepparkaksmått och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Hacka pistagemandeln och blanda den med pärlsocker.
- Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över pistagemandel- och pärlsockerblandningen. Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
Publicerat den
20 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar