Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fiskknyte med Saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En underbar middag för fiskälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200grader. Skala potatis och koka.
  2. Börja med att forma 2 ark med aluminiumfolie till båtar, Blanda saffranen med lite vatten i en mugg. Sedan så börjar man hacka upp purjolök, paprika. Lägg i 1 fiskfile i varje packet(knyte) ha sedan på citronpeppar,saffranen med vattnet och lägg i dom hackade grönsakerna, dom skalade räkorna, kräftstjärtarna. (Man kan även ha i 2 burkar vattenkastanjer och 1 burk minimajs).
  3. Häll på grädde och smör, knyt sedan ihop paketet och ställ in i ugnen. Känn på fisken då och då så den inte blir torr.
  4. Efter ca 30 minuter så ta ut knytena och lägg på en tallrik lägg i 2 kokta potatisar och servera med lite citronskivor till.
  5. Kan även serveras med lite Aioli. Vispa äggulorna och vitlöken, häll först droppvis med olja och sedan i en fin stråle tills den börjar tjockna. Smaksätt med citronsaft och smaka av med salt och peppar. . VIKTIGT! ALLA INGREDIENSER SKA HA SAMMA TEMPERATUR

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.