Snyggast blir det om du skär kanterna på kakan jämna innan du börjar dela upp den i rutor.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader. Klä en stor långpanna med bakpapper.
- Dela smöret till kakan i mindre bitar och lägg i en matberedare. Mixa med socker och vaniljsocker till en mjuk, lite krämig fluffig kräm.
- Tillsätt äggen ett i taget medan maskinen kör.
- Häll i mjölken och mixa igen. Tillsätt kakao, mjöl och bakpulver och mixa på låg hastighet tills allt är väl blandat. Arbeta dock så kort tid som möjligt, då blir den färdiga kakan bäst.
- Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter. Prova med sticka. Låt kakan svalna helt.
- Glasyr: Dela smöret i mindre bitar och lägg det i en matberedare. Tillsätt florsocker, vaniljsocker, kakao och kaffe. Mixa till en slät kräm.
- Bre ut krämen över den kalla kakan. Strö flagad mandel och sockerpärlor ovanpå. Skär kakan i jämna rutor.
Ät och njut!
Publicerat den
12 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar