Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalljäst focaccia

 
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett riktigt gott bröd att njuta middagen med! Använd en elektrisk blandare med degkrok för bästa resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det kalla vattnet och tillsätt olivolja och honung.
  2. Tillsätt durumvetet och dinkelmjöl lite i taget under omrörning i låg fart. Tillsätt slutligen vetemjöl special. degen ska bli smidig men ganska lös. När degen går att dra i utan att den direkt faller isär (efter 10- 15 minuter i assistenten) är det dags att tillsätta saltet och låt degen gå ytterligare 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt 3 timmar på varm plats eller över natten i kylskåpet.
  3. Olja in långpannan.
  4. Knåda degen och kavla den sedan i långpannan så att den täcker hela. Pensla degen rikligt med olivolja och strö över flingsalt, polentagryn eller örter. Låt jäsa på varm plats minst 2 timmar.
  5. Grädda brödet 225grader 20-25 minuter, när det låter ihåligt när du knackar så är det färdigt.
  6. Låt brödet vila 30 minuter innan du skär i det.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.