Ett riktigt gott bröd att njuta middagen med!
Använd en elektrisk blandare med degkrok för bästa resultat.
Instruktioner
- Rör ut jästen i det kalla vattnet och tillsätt olivolja och honung.
- Tillsätt durumvetet och dinkelmjöl lite i taget under omrörning i låg fart. Tillsätt slutligen vetemjöl special. degen ska bli smidig men ganska lös.
När degen går att dra i utan att den direkt faller isär (efter 10- 15 minuter i assistenten) är det dags att tillsätta saltet och låt degen gå ytterligare 5 minuter. Låt sedan degen jäsa övertäckt 3 timmar på varm plats eller över natten i kylskåpet.
- Olja in långpannan.
- Knåda degen och kavla den sedan i långpannan så att den täcker hela. Pensla degen rikligt med olivolja och strö över flingsalt, polentagryn eller örter. Låt jäsa på varm plats minst 2 timmar.
- Grädda brödet 225grader 20-25 minuter, när det låter ihåligt när du knackar så är det färdigt.
- Låt brödet vila 30 minuter innan du skär i det.
Publicerat den
16 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar