Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalvgryta med ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte prova något annorlunda? Här är en exotisk variant av en gammal klassiker, där ananas och mynta ger fin smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär av det gröna samt en ca 2 cm tjock skiva på ananasen. Skär av skalet i strimlor. Ta bort kvarsittande "ögon". Dela frukten i 4 delar och ta bort stammen. Skär fruktköttet i munsstora bitar. Skala och hacka shalottenlöken.
  2. Skålla och skala mandeln och skär den i flisor. Rosta den gyllenbrun i en torr stekpanna. Ta undan 1 msk och mal resten i en mandelkvarn.
  3. Putsa och skär köttet i 1 cm tjocka skivor och strimla det sedan. Hetta upp matfettet i en stekpanna och bryn köttet kraftigt. Salta och peppra och lägg ner det i en gryta. Håll det varmt.
  4. Bryn shalottenlöken i fettet som är kvar i pannan. Häll på grädde och buljong, låt koka upp. Rör ner den malda mandeln och smaka av såsen med kryddorna, några droppar soja och en liten skvätt pressad citronsaft. Låt såsen koka samman tills den tjocknar.
  5. Blanda ananas och kött med sky i såsen, låt koka upp. Blanda ner myntan och häll över grytan i en karott. Garnera med myntablad och flisad mandel.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.