Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaneldoftande blåbärssnittar

 
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Blåbärssnittar med överdrag av glasyr. Eller någon sylt som passar dej!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, smör, socker, vaniljsocker och äggula till en deg.
  2. Lägg i en plastpåse i kylen minst 30 minuter.
  3. Lägg degen på mjölat bord och dela i två bitar.
  4. Rulla ut varje del nästan lika lång som plåten.
  5. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt och tryck ut dem något med handen.
  6. Blanda sylt och kanel i en skål.
  7. Gör en fördjupning i längderna och fyll med syltblandningen.
  8. Grädda i 175 grader 15-20 minuter. Låt kakorna svalna något.
  9. Dela som snittar med en degskrapa. Blanda florsocker och vatten ringla ovanpå kakorna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.