Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kanelpaj

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En paj med mycket smak som passar jättebra till kaffet efter söndagsmiddagen eller på kalasbordet! Det blir inte så mycket fyllning, men det räcker. Våga prova chilivarianten...mums!

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en kastrull. Blanda ner mjöl, bakpulver och socker och rör ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ihop grädde, socker, kanel, mjöl och eventuellt chili. Häll fyllningen i formen. Grädda i 175 grader, i nedre delen av ugnen i ca 30 min. Passa i slutet av gräddningen så pajen inte bränns. Pajen smakar bäst om den serveras kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.