Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kantarell-, squash- och tomatpaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Oj vad denna paj är god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Hacka ihop grahamsmjöl, vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla eller tryck ut och lägg i en form 23 cm i diameter. Nagga och ställ kallt 30 minuter. Förgrädda i ugnen 10 minuter.
  3. Skala och hacka löken. Rensa, dela och fräs svamp och lök i smör tills vätskan kokat in. Krydda med salt och peppar och lägg i pajskalet. Skiva squashen och stek i smör. Lägg den ovanpå svampen, fördela körsbärstomaterna och strö över ost.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och timjan. Salta och peppra. Häll över smeten i pajskalet. Grädda 30 minuter eller tills äggstanningen stelnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.