Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karameliserad Rabarb- och Ingefärssmulpaj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

En riktigt läcker efterrätt med karamelliserade rabarber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i bitar som är ca två cm, och eventuellt dela rabarbern på längden om stjälken är tjock. Skala och skiva ingefäran. Värm försiktigt sockret i en panna tills det har löst sig och det börjar karamelliseras.
  2. Tillsätt rabarbern och ingefäran. Vicka pannan för att röra, använd ej stekspade eller dylikt. Tillsätt smöret gradvis. Låt rabarbern karamelliseras jämnt, och tillsätt ett stänk mörk rom och var vaksam på eventuella eldflammor som kan slå upp.
  3. Koka ytterligare någon minut så såsen blir tjock och sirapslik och rabarbern börjar falla samman. För att göra smuldegen, lägg alla ingredienser i en matberedare eller mixer och mixa tills allt är jämnt blandat. Vill man ha degen lite tjockare kan man tillsätta ett stänk vatten.
  4. Häll degen i en bunke. Skeda över rabarbern till botten på fyra små ugnssäkra serveringsskålar. Sprid ut smuldegen jämnt över rabarbern och ställ in i ugnen i 15-20 min tills degen blir guldbrun och bubblig. Servera sedan med vispgrädde eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.