Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Karamellananas med kesellagrädde

 
Skriv ut

En härlig dessert att avnjuta efter helgens goda middag. Ananas har inte bara ett praktfullt utseende utan också en underbar smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta mandelspånen i en teflonpanna tills de är gyllene och börjar dofta. Låt dem svalna. Skala ananasen noggrant så att allt skal försvinner. Skär ananasen i 8 lika stora skivor.
  2. Raspa hälften av skalet på limen med ett cestjärn så att du får tunna strimlor. Halvera och pressa limen över ananasskivorna.
  3. Smält 1 dl strösocker med 1 msk vatten i en tjockbottnad kastrull tills sockret är gyllene och karamelliserat. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner rom och ananasjuice. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och rör om på hög värme tills det blir en tjock sirap. Lägg ananasskivorna i sirapen och värm upp 5 min. Vänd ananasen och värm ytterligare 3 min.
  4. Vispa ner 1 msk socker i kesellan. Vispa grädden och blanda den med kesellan. Lägg upp 2 ananasskivor på varje desserttallrik och lägg på en klick kesellagrädde. Strö över mandelspån och garnera med limerasp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.