Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kardemummadoftande minisemlor

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mums, lagom stor för oss som tänker på vad vi stoppar i oss. ;-)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör. Häll i mjölk och låt blandningen bli fingervarm.
  2. Smula jästen i en bunke och häll spadet över. Tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
  3. Knåda väl. Låt Jäsa under duk ca 30 min.
  4. Knåda degen väl. Dela den i portionsbitar. Forma små runda bullar. Lägg dem på en plåt. Jäs bullarna i 30 min.
  5. Sätt på ugnen på 250 gr. Vispa upp ägg och pensla. Grädda i ugnen 5-10 min.
  6. Gröp ur lite av innanmätet och blanda med mandelmassa och lite mjölk. Fyll varje bulle med 2-3 msk fyllning. Lägg på grädde och lock. Sikta florsocker över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.