Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Minisemlor med kokos

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Detta är semlor i miniformat. Ät många eller nöj dig med en enda liten lyxig semla. De här semlorna är fyllda med en annorlunda och mycket god kokosfyllning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
  2. Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i degvätskan. Blanda ner salt, kesella, socker och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
  3. Arbeta ihop degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 30 bitar, stora som valnötter, och rulla dem till bullar.
  5. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över lite kokosflingor. Grädda bullarna ca 6 minuter. Låt dem svalna.
  6. Vispa grädden och ställ den kallt. Riv kokosmassan grovt och blanda ut den med mjölken.
  7. Skär av ett lock på varje semla och fördela kokosmassan på underdelen av bullen. Klicka på lite grädde och lägg på locket. Sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.