Detta är semlor i miniformat. Ät många eller nöj dig med en enda liten lyxig semla. De här semlorna är fyllda med en annorlunda och mycket god kokosfyllning.
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt vätskan bli fingervarm, 37 grader.
- Smula ner jästen i en bunke och rör ut den i degvätskan. Blanda ner salt, kesella, socker och nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen.
- Arbeta ihop degen tills den känns smidig. Låt degen jäsa 1 timma. Sätt ugnen på 225 grader.
- Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda in resten av mjölet. Dela degen i 30 bitar, stora som valnötter, och rulla dem till bullar.
- Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa 30 minuter. Pensla bullarna med ägg och strö över lite kokosflingor. Grädda bullarna ca 6 minuter. Låt dem svalna.
- Vispa grädden och ställ den kallt. Riv kokosmassan grovt och blanda ut den med mjölken.
- Skär av ett lock på varje semla och fördela kokosmassan på underdelen av bullen. Klicka på lite grädde och lägg på locket. Sikta över florsocker.
Publicerat den
18 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar