Instruktioner
Skär köttet i stora tärningar (drygt 3x3 cm) och salta lätt. Låt stå minst 10 minuter i rumstemperatur.
Halvera, skala och grovhacka löken. Skala, ansa och grovtärna palsternackan. Fräs lök och palsternacka mycket sakta i smöret i botten av en stor tjockbottnad kastrull tills de mjuknat och fått en gnutta färg.
Hetta upp smör i en rejäl stekpanna tills det är ljusbrunt. Bryn hastigt köttet på hög värme i omgångar tills det fått fin färg.
Slå på fino-sherry, rör ner fond. Slå på äppeljuice och låt koka upp, vänd ner köttet och slå på vatten så att det precis täcker. Lägg ner lagerblad. Låt puttra utan lock eller med locket på glänt tills köttet är mört, 1 ½ -2 ½ timme.
Smula ner salvia och timjan. Skär bönorna i munsbitar och vänd ner dem. Frysta bönor kan röras ner halvtinat. Färska bönor behöver förvällas i saltat vatten några minuter.
Vispa ut maizena i vatten och red av grytan. Smaka av med salt och mycket nymald peppar. Rör ner en matsked kallt smör, om du vill ha rundare smak.
Kärna ur och klyfta äpplena, låt gärna skalet sitt kvar om det är fint. Hetta upp smör i en stor panna och stek hastigt äppelklyftorna tills de mjuknat lite och fått lite färg. Lägg ovanpå färdiga grytan eller vänd ner dem.